Egy különleges nap keretében és Margit néni kedves hívására Könyvtárba látogattunk a gyerekekkel.
Mikor megérkeztünk: Margit néni mosolyogva, kedvesen várt minket. Vele volt Tündi néni, a leendő elsős tanító néni is. Miután levetkőztünk, minden kisgyermek kényelmesen elhelyezkedett a szőnyegen és csendben végig hallgatták: milyen szokások vannak egy könyvtárban, hogyan lehet könyvet kikölcsönözni… A vidám beszélgetés után Margit néni mesélt a gyerekeknek: A farkas és a hét kecskegida című mesét kis meseszínházzal… A gyerekek örömmel és figyelmesen hallgatták.
Margit néni ezután megmutatta a gyerekeknek: hol találják a gyerek könyveket és a gyerekek levehették azokat a polcokról és szabadon nézegethették.
Tündi néni is ismerkedett közben a gyerekekkel, beszélgetett velük és mesélt is a gyerekeknek. Köré gyűltek, érdeklődtek, egy kislány az ölébe is kucorodott és hallgatták az újabb mesét…
A gyerekek elmélyülten, vidáman tevékenykedtek, majd minden könyvet szépen a helyére raktak. Búcsúzáskor kis ajándékot adott Margit néni a gyerekeknek és úgy köszöntünk el: hogy tavasszal újra eljövünk.
Új tapasztalatokkal, élményekkel telve sétáltunk vissza az óvodába.

(K.ZS.)