Hagyományőrző programjaink közül minden nevelési évben az első a szüreti mulatság.


Az idén szeptember 21-én délelőtt a Pillangó csoportban gyűltünk össze, hogy megünnepeljük ezt a jeles napot. Nyitott program ez óvodánkban, így vendégeink is voltak, akiket szeretettel köszöntöttünk. Néhány szülő és nagyszülő mellett vendégünk volt Tóth Erika polgármester asszony is, aki nagyon megdicsérte a gyerekeket, hogy igazán felkészülten, ügyesen, okosan és fegyelmezetten szerepeltek.


A nagycsoportosok és a középsősök kis műsorban mutatták be, amit ez alatt a nem egész 3 hét alatt tanultak. Az őszi népi játékok, dalok mellett mind a két csoport népzenére gyermektáncot is adott elő, ami kellően megalapozta a hangulatot a délelőtt további részére.


Az idő is kellemesre fordult, így kint az udvaron folytattuk a mulatozást. Sikerült szereznünk egy szőlődarálót és egy prést, amin bemutattuk a gyerekeknek Bolla Babett édesapja segítségével, hogy hogyan válik a szőlőből must. A frissen préselt must mellé Pátrovics Roli apukája által sütött finom pogácsát és lekváros süteményt falatoztunk. Megízleltünk sok finom őszi gyümölcsöt, eszegettünk körtét, almát, szilvát, szőlőt, diót, mogyorót, sőt még fügét is. Közben vidám gyermekeknek szóló, szüreti, őszi népzenét hallgattunk, ebéd előtt még táncra is perdültünk egy rövid időre.


Kedves Újságolvasók! Fogadják tőlünk szeretettel a szüreti mulatságon készült sok vidám képet, mellyel kellemes őszi napokat kívánunk Önöknek!

(Óvári Zsoltné)