Nagyon örültünk, hogy két év után, végre ismét megtarthattuk legfontosabb hagyományőrző rendezvényünket, amit,- a vírusjárvány két évét kivéve-, 1999-óta, minden évben megtartottunk.

A rendezvény programját az eddigi évekhez hasonlóan állítottuk össze. A középső- és nagycsoportosok húsvéti mondókákkal, kikiáltókkal, körjátékokkal és tánccal készültek, az óvónénik meseelőadással, melyet, a mese szereplőit ábrázoló maszkokban, pantomim előadással, az előre felvett hanghoz kapcsolódva adtak elő. Az óvoda összes dolgozója pedig lázasan készült a vásárra kézműves termékekkel, melynek bevételét a gyermekeknek élményt nyújtó rendezvényekre, játékokra, fejlesztő eszközökre stb. fordítjuk.

A szülők is partnerek voltak. Süteményeket, szendvicseket, üdítőket hoztak a büfébe, tombolatárgyakat a sorsolásra, elhívták családtagjaikat, barátaikat a rendezvényre és aktívan részt vettek gyerekeikkel együtt, a játszóház és vásár kínálta tevékenységekben.

Elmondhatjuk, hogy nagyon jól sikerült a húsvéti hagyományőrző program! Volt ott minden jó! Gyermekműsor, felnőtt előadás, táncház Tündi óvónénivel, húsvéti kézműves tevékenységek, tombola, zsákbamacska, vásári „kézműves remekek”, finomságok a büfében! Aki eljött, az igazán jól érezte magát, gyermek és felnőtt egyaránt!

Tóth Gabriella